So Far Away . . . .. Από το Blogger.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Αποκωδικοποιήθηκε το DNA του AIDS . . . .Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι αποκωδικοποίησαν το πλήρες γενετικό περιεχόμενο του ιού HIV-1 που προκαλεί το AIDS .

Ελπίζουν πλέον ότι, μετά από την «ανάγνωση» του πλήρους γονιδιώματος του ιού, θα ανοίξει ο δρόμος για την καλύτερη κατανόηση της δράσης του και θα επιταχυνθεί η ανακάλυψη νέων αποτελεσματικότερων φαρμακευτικών θεραπειών .

Η αποκωδικοποίηση έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα , υπό τον Κέβιν Γουίκς του Τμήματος Χημείας, και παρουσιάστηκε στο περιοδικό Nature .

Η «χαρτογράφηση» του ιού επιτεύχθηκε με την ανακάλυψη μιας νέας χημικής και απεικονιστικής μεθόδου , με την ονομασία SHAPE , που στο μέλλον μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλους ιούς , όπως της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος .

Ο ιός HIV μεταφέρει τις γενετικές πληροφορίες του με πιο πολύπλοκες δομές σε σχέση με μερικούς άλλους ιούς , ενώ όπως και οι ιοί της γρίπης , της ηπατίτιδας C και της πολιομυελίτιδας , κωδικοποιούν το γενετικό υλικό τους σε μόρια RNA (με μονή έλικα) και όχι DNA (διπλή έλικα) , όπου η κωδικοποίηση είναι σχετικά απλούστερη .

Το RNA, αντίθετα , μπορεί να παίρνει διάφορα σχήματα και δομές .

Η αποκωδικοποίηση του πλήρους γονιδιώματος πλέον προσφέρει στους επιστήμονες νέες πληροφορίες , στις οποίες δεν είχαν πρόσβαση ώς τώρα , και ίσως τους δώσει νέες απαντήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του ιού .

Οι Αμερικανοί επιστήμονες δήλωσαν ότι , χάρη στις νέες γενετικές πληροφορίες , θα επιχειρήσουν να κάνουν μικρές αλλαγές στον ιό .

Ανέφεραν επίσης ότι άρχισαν πλέον να κατανοούν τα γενετικά «κόλπα» που χρησιμοποιεί ο ιός για να ξεφύγει από τον εντοπισμό του από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα .


ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑ online στις 06/08/2009
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=7179&la=1

6 Είχαν Κάτι να Πουν . . . .:

Global Greek 10/8/09 13:47  

αυτά είναι πολύ καλά νέα. .. Ο τίτλος που του έδωσες δεν θα μπορούσε να είναι πιο πετυχημένος.. Αρκιβώς.. Αντε να δούμε.. Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα

ΛΕΩΝ 10/8/09 17:17  

Δυστυχώς η πρόοδο της επιστημονικής έρευνας, είναι συνυφασμένη με την εκτίναξη των κερδών των φαρμακευτικών εταιρειών,αντί να σημαίνει καλυτέρευση της ανθρώπινης ζωής!
Καλησπέρα so far...!

NANTIA-BAD RELIGION 7 10/8/09 18:12  

Πολυ καλά ολα αυτά,αλλά υπάρχουν και υποψίες.Δεν είναι και λίγοι αυτοι που υποστήριξαν οτι ο ιος του AIDS,ξέφυγε απο κάποιο "εργαστήριο" κατά λάθος!!
Βάλε και τη σημερινή υστερία για τη γρίπη των χοίρων....κάτι μυρίζει έντονα,πολλά σενάρια,πολλές εικασίες,τελικά ποσο αθώες είναι όλες αυτές οι επιδημίες που εμφανίζονται παγκοσμίως??
Τι κρύβεται πίσω τους?
Οι φαρμακοβιομηχανίες?Συνομωσίες και δοκιμές για να καταγράψουν αντιδράσεις?
Ποιός μπορεί να πεί κάτι με βεβαιότητα?
Και όταν ξέρουμε ποσο "αθώος" είναι ο καπιταλοσμός....
Anyway,καλησπέρα καλά να περνάς.

D.Angel 10/8/09 23:35  

Αντε να δούμε....
Πολλά φιλιά από μένα!
Την κάνω γρήγορα γιατί βιάζομαι!

Υάδα 17/8/09 20:09  

Μακάρι να μπορέσουν τις έρευνες τους να τις κάνουν πράξη στην ιατρική... αν και βλέπω να αργούν... ηθελημένα ή όχι..

Καλό σου βράδυ

korinoskilo 20/8/09 12:46  

καιρος ηταν... αντε να δουμε :)

- BLOGGERS -

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP