So Far Away . . . .. Από το Blogger.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Έτσι μπράβο μας ! Ζήτω το ανθρώπινο γένος !

Πραγματικά ντρέπομαι για όλα αυτά που έχουμε κάνει σε αυτό το πλανήτη σαν είδος !

Βαρέθηκα να ακούω πως για το καλό του ανθρώπου πρέπει να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τα ζώα !

Συγνώμη ρε μάγκες και τα ζωά δε γενηθηκαν εδώ !

Πως την έχουμε δει !

Διάβασα την απόφαση του Ευροκοινοβουλίου και τρελάθηκα !

Παραθέτω παρακάτω το θέμα όπως το αντέγραψα απο την ηλεκτρονική εκδοση της Ελευθεροτυπίας !

Διαβάστε :

"Οι ερευνητές μπορούν να συνεχίσουν τα επιστημονικά πειράματά τους χρησιμοποιώντας τους μεγάλους πιθήκους (χιμπατζήδες, γορίλες, ουρακοτάνγκους), καθώς το Ευρωκοινοβούλιο «έβαλε νερό» στις αυστηρές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Η Κομισιόν πέρυσι, με την αναθεώρηση της Οδηγίας 86/609 (ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την χρησιμοποίηση και προστασία των ζώων στα πειράματα, η οποία εμφανίστηκε το 1986, αλλά θεωρήθηκε πλέον απαρχαιωμένη), είχε προτείνει μια ευρεία γκάμα νέων μέτρων. Στόχος ήταν η βελτίωση της μοίρας των περίπου 12 εκατ. σπονδυλωτών ζώων (στην πλειονότητα ποντικών και αρουραίων), που κάθε χρησιμοποιούνται σε πειράματα στην Ευρώπη. Παγκοσμίως υπολογίζονται σε 100 εκατ. τα πειραματόζωα ετησίως, εκ των οποίων τα 78% τρωκτικά και λαγοί, το 15% ψυχρόαιμα ζώα και το 5% πουλιά. Οι προτάσεις αυτές είχαν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα, που θεώρησε ότι απειλείται το ερευνητικό έργο της.

Πολλοί επιστημονικοί φορείς και γνωστά ερευνητικά ινστιτούτα της Ευρώπης (όπως το γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ, το βρετανικό Wellcome Trust και το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επιστημών), συντονισμένα, αντέδρασαν θεωρώντας ότι κρίσιμες βιοϊατρικές έρευνες σε ασθένειες όπως ο αυτισμός, το Πάρκινσον, τα εγκεφαλικά και το AIDS, απειλούνται από γραφειοκρατικά εμπόδια. Όπως είπαν, η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω διεθνώς στην επιστημονική έρευνα ή να μείνει ανησυχητικά απροστάτευτη σε περίπτωση πανδημίας γρίπης.

Οι ευρωβουλευτές, με πλειοψηφία 540 υπέρ – 66 κατά, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, συμφώνησαν να τεθεί ένα ανώτατο όριο στο επίπεδο πόνου που επιτρέπεται να υποβάλλονται τα ζώα κατά τα πειράματα, καθώς επίσης να αυξηθούν οι προσπάθειες στην ΕΕ για την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων, που δεν θα συμπεριλαμβάνουν ζώα στην έρευνα.

Όμως οι οργανώσεις υποστήριξης των δικαιωμάτων των ζώων κατηγόρησαν τις «νερωμένες» προτάσεις, οι οποίες πρέπει να εγκριθούν από τα 27 κράτη-μέλη, ότι απλώς επιτρέπουν στις εταιρίες και στους ερευνητές να συνεχίσουν κανονικά τα πειράματά τους σαν να μην τρέχει τίποτε. Όπως είπαν, ουσιαστικά το Ευρωκοινοβούλιο υπέκυψε στο λόμπινγκ και τις πιέσεις των μεγάλων εταιριών, των οποίων τα συμφέροντα εξαρτώνται από τη συνέχιση τέτοιων πειραμάτων, αλλά και των ίδιων των ερευνητών που δεν θέλουν εμπόδια στα πειράματά τους.

Ιδιαίτερα η κριτική αφορά τους μεγάλους πιθήκους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει να περικοπούν δραστικά τέτοια πειράματα, που αφορούν περίπου 12.000 ζώα κάθε χρόνο, και να γίνονται μόνο αν η επιβίωση του είδους τους θεωρείται ότι απειλείται ή αν έχει ξεσπάσει μια επικίνδυνη για τους ανθρώπους ασθένεια.

Όμως το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε αυτή την πρόταση, με το σκεπτικό ότι θα εμπόδιζε την έρευνα για τον καρκίνο, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη νόσο του Αλτσχάιμερ (οι έρευνες αυτές εστιάζουν κυρίως στον εγκέφαλο και στα κύτταρα των πιθήκων). Επίσης οι ευρωβουλευτές ζήτησαν να υπάρξει μια μελέτη σκοπιμότητας πριν συμφωνήσουν στην απαγόρευση της σύλληψης άγριων πιθήκων για πειράματα σε εργαστήρια.

Η ένωση των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών (EFPIA), οι οποίες είχαν απειλήσει να μεταφέρουν εκτός ΕΕ μέρος των ερευνητικών δραστηριοτήτων τους, εξέφρασε την ικανοποίησή της, επειδή το Ευρωκοινοβούλιο κατάφερε να εξισορροπήσει την προστασία των ζώων, την πραγματικότητα της βιοϊατρικής έρευνας και τις ανάγκες των ασθενών. Τα μισά από τα 12 εκατ. πειραματόζωα κάθε χρόνο στην ΕΕ χρησιμοποιούνται για ανάπτυξη νέων φαρμάκων, το ένα τρίτο για βιολογικές έρευνες και τα υπόλοιπα για τις δοκιμές καλλυντικών και τη διάγνωση ασθενειών.

Στη Βρετανία το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πρόσφατα η κυβέρνηση, στο πλαίσιο μεγαλύτερης διαφάνειας, ζήτησε από πολλά μεγάλα πανεπιστήμια (μεταξύ αυτών της Οξφόρδης, του Κέμπριτζ και του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου), προς μεγάλη τους δυσαρέσκεια, να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με τα πειράματά τους σε πιθήκους. Είχε προηγηθεί τριετής μάχη από τις οργανώσεις προστασίας των ζώων, ενώ τα πανεπιστήμια φοβούνται ότι οι ερευνητές τους κινδυνεύουν να αποτελέσουν στόχο ακτιβιστών. "

11 Είχαν Κάτι να Πουν . . . .:

D.Angel 7/5/09 21:17  

Ασε γιατί τα μαθα κι εγώ!!!
ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ
ΔΕΣ ΕΔΩ
http://dreamer-angela.blogspot.com/2009/05/l-f.html
Φιλιά πολλά

korinoskilo 7/5/09 21:56  

αφου ειναι πιο ζωα απο τα ζωα ..... μηπως τα ασπαζουν κιολας για να δινουν κονδιλια... για το καλο της ανθρωποτητας?????
σιχτιρ!!!!

Matriga 7/5/09 22:21  

Καλησπέρα. Πολύ ωραία τα λες. Τα διάβασα και γω και έχω σκοπό να τα ξαναγράψω τα χάλια μας. Μακάρι να μεταδιδόταν από άνθρωπο σε άνθρωπο και η “ανθρωπιά” και αισθήματα, όπως έγραψα πριν από λίγο στην ανάρτησή μου για την καταγωγή του ανθρώπου... Τα ζώα μας διδάσκουν την ανθρωπιά τελικά!
http://shell-land.blogspot.com/2009/02/blog-post_7356.html

ΑΝΝΑ 7/5/09 23:48  

Αχ, αχ αχ.... Πικρό θέμα και διχάζει.... Και τελικά σε πείθουν κιόλας πως τα ταλαίπωρα τα ζωντανά, περνάνε των παθών τους τον τάραχο για σένα βρε αχάριστε πολίτη, για να προφυλάξουμε εσένα.... Όλα για τον πολίτη...

Όλα για τον υπνωτισμό και τη μαλακία που μας δέρνει....

ΛΕΩΝ 8/5/09 08:58  

Επιστήμονες με ήθος έχουν βεβαιώσει και αποδείξει πως τα πειράματα σε ζώα ΔΕΝ προσθέτουν ΤΙΠΟΤΑ στις έρευνες για ασθένεις και φάρμακα! Μόνο πόνο στα ζώα προκαλούν!

dsquared 8/5/09 12:50  

Καλε εδω κανουν πειραματα σε ανθρωπους, στα ζωα θα κωλοσουν.
din

Κέρβερος 8/5/09 13:59  

Άραγε θα κάνανε πειραματόζωα τα παιδιά τους;

Υάδα 8/5/09 20:07  

προφανώς τα θεωρούμε κατώτερα από εμάς..
χα!!!
δε ξέρω τί άλλο να πω... λυπάμαι..

Unknown 9/5/09 20:56  

όχι θα γλύτωναν....τσσσ...τι λέτε τώρα ρε παιδιά αφου κουμάντο κάνουν οι βρυκόλακες....

αντε μου στο .....σορρυ αλλά έλεος

νάσαι καλά ωραία ενημερωτική ανάρτηση

Ανώνυμος,  20/5/09 19:43  

>>Οι ευρωβουλευτές, με πλειοψηφία 540 υπέρ – 66 κατά, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, συμφώνησαν να τεθεί ένα ανώτατο όριο στο επίπεδο πόνου που επιτρέπεται να υποβάλλονται τα ζώα<<

δηλαδης οι εν λογω ευρωβουλευτες υποστηριζουν οτι υπαρχει πονομετρο!

μπραβουλια! ο θεος να τους κοβει χρονια και να τους τα δινει σε ψηφους, εκλογες που ερχονται!

Cosmos 21/5/09 15:58  

Και μετά λέει κανείς για "πρόοδο", "εξέλιξη", "εξασκημένο μυαλό" κ.λ.π.!

Έχουμε φτάσει στο 2009 κι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει την αξία της ζωής όπου κι αν υφίσταται ούτε την πραγματική μας ανωτερότητα σαν είδος (το ανθρώπινο) που κανονικά θα έπρεπε να ήταν η δυνατότητα σύνθετης σκέψης και κατά συνέπεια, ευκολίας στην εξελικτική των πραγμάτων που αντιλαμβανόμαστε γύρω μας.

Πόσο ακόμα θέλουμε για να αντιληφθούμε τα απλά και βασικά άραγε;!
Είναι άραγε ακόμα τόσο δύσκολο να καταλάβουμε, έστω και καθαρά συμφεροντολογικά, ποιο είναι το πραγματικό και διαχρονικό μας συμφέρον σε αυτή τη ζωή;!

Πραγματικά δεν ξέρω τί ουσιαστικό μπορεί να γίνει πια...

Copyright © 2009 "Αντε να Δούμε" – So Far Away / Web Development Services

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP